10 osnovnih pravila za SEO - optimizaciju web stranice

Zašto želite imati web stranicu? Zato jer imaju skoro svi, zato jer Vam treba online prostor za prezentaciju Vaših proizvoda i usluga ili zato što želite povećati broj klijenata i samu prodaju? Ako Vam je imalo bitno da potencijalni klijenti pronađu Vašu web stranicu u masi onih koje nude proizvode i usluge koje i Vi nudite, onda je jako bitno razmišljati o optimizaciji web stranice.



1. Ključne riječi – precizno istražite ključne riječi i izaberite barem 5 najjačih koje ćete kasnije koristiti u svim dijelovima stranice
2. Izbor domene - izaberite domenu koja usko opisuje vaš posao. Neka barem jedna od izabranih ključnih riječi bude u domeni
3. Naslov stranice (Title tag) – svaka stranica mora imati svoj naslov koji sadržava jednu ili više ključnih riječi. Naslov neka ima barem 10 znakova, ali ne više od 50
4. Opis stranice (Description meta tag) – Opis mora sadržavati sve riječi koje se spominju u tekstu i mora imati barem jednu najjaču ključnu riječ u sebi.
5. Naslov teksta (Header tag - H1) – Naslov teksa treba kratko i jasno opisati sadržaj i sadržavati barem jednu glavnu ključnu riječ.
6. Sadržaj na stranici – tekst na stranici treba sadržavati što više ključnih riječi, ali istovremeno je bitno paziti da bude prvenstveno prilagođen čitateljima. Treba voditi računa da jedna od najjačih ključnih riječi bude u prvoj rečenici teksta, dakle što bliže početku.
7. Naziv slike – slike na stranici bi trebale sadržavati naslov sa glavnim ključnim riječima, ali i da opisuju samu sliku.
8. Interno linkanje stranice – omogućite posjetiteljima što bolje snalaženje na Vašoj web stranici, da što lakše dođu do informacija koje traže. Povezite međusobno članke linkanjem na relevantan tekst unutar stranice.
9. Linkanje sa drugim stranicama – međusobno linkanje sa drugim relevantnim stranicama daje vrijednost samoj stranici i pomaže da se stranica digne visoko na pretraživačima.
10. Društvene mrežeprisutnost na društvenim mrežama i dijeljenje sadržaja web stranice na njima danas je neophodno ako želite biti u korak sa konkurencijom.

Ukoliko se budete držali ovih osnovnih pravila, Vaša stranica može biti konkurentna na pretraživačima i zauzeti visoku poziciju. Ako Vam je potrebna optimizacija, molimo Vas da nas kontaktirate i zatražite neobaveznu ponudu. Spremni smo analizirati Vašu stranicu i savjetovati vas bez ikakve obaveze.